Makanova traži zaštitu članova Saveta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2015, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makanova traži zaštitu članova Saveta

Unutar-politička previranja u Nacionalnom savetu slovačke nacionalne manjine se nastavljaju i zaoštravaju. Predsednica Saveta Ana Tomanova Makanova podnela je zahtev za pokretanje istražnog postupka i zaštitu pripadnika slovačke nacionalne manjine – članova Saveta.

Zahtev za pokretanje istražnog postupka i zaštitu pripadnika slovačke nacionalne manjine Makanova je podnela nakon nedavne izjave da funkcioneri Srpske napredne stranke u Kovačici "uz ucene, pretnje i pritiske" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sugerišu članovima Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine da potpišu inicijativu za njenu smenu.

Te sumnje pojačava i ostavka direktorke Kulturnog centra u Kisaču Ane Hrćan Leskovac, pre nekoliko nedelja.

"Ostavku na funkciju direktorke Kulturnog centra u Kisaču sam podnela iz prostog razloga što verujem da ni moji saradnici – a ni članovi moji porodice – nisu zaslužili da trpe posledice pritisaka", rekla je Ana Hrćan-Leskovac, bivša direktorka KC Kisač.

Član Nacionalnog saveta slovačke nacinalne manjine Pavel Surovi – u koga Makanova u svojoj prijavi upire prstom zbog saradnje sa funkcionerima SNS-a u „ucenama, pretnjama i pritiscima" na članove Saveta – predsednici odgovara sličnim optužbama.

"Ana Tomanova Makanova se godinama služi ovim metodama, i ucenama. Svako ko joj se suprostavi u Savetu da iznese svoje argumente odmah je bio žigosan, napadan, i protiv njih je pokrenula sudske postupke", naglasio je Pavel.

Surovi poziva Makanovu da objasni na koji je način pre trinaest godina postala predsednica Nacionalnog saveta slovačke nacinalne manjine, kao i povezanost sa Pokrajinskim odborom Demokratske stranke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.