Majkl Devenport: Izveštaj o napretku ovih dana

Izvor: Kurir, 29.Okt.2015, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majkl Devenport: Izveštaj o napretku ovih dana

Ne mogu da kažem kog datuma će to biti objavljeno, ali svakako u veoma bliskoj budućnosti. Izveštaj o Srbiji biće veoma detaljna analiza napretka i mislim da u njemu neće biti iznenađenja, rekao je evropski diplomata.

BEOGRAD - Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport izjavio je danas da će u narednim danima biti objavljen godišnji izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije ka članstvu u EU i da u njemu ne treba očekivati iznenađenja.

"Očekujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << strategiju proširenja zajedno sa pojedinačnim izveštajima o napretku država, čije je objavljivanje bilo odloženo zbog sastanaka EU na visokom nivou posvećenih izbegličkoj krizi. Ne mogu da kažem kog datuma će to biti objavljeno, ali svakako u veoma bliskoj budućnosti. Izveštaj o Srbiji biće veoma detaljna analiza napretka i mislim da u njemu neće biti iznenađenja", rekao je Devenport novinarima pred otvorenu debatu "Napredak Srbije ka EU", koja je održana u Institutu za evropske studije.

On je tokom debate naveo da je Srbija napravila strateški izbor započinjanjem procesa evrointegracija i da je veoma važno da se u srpskom društvu vodi otvorena i aktivna rasprava o članstvu, koja će uključiti i one koji su protiv i one koji su za pristupanje zemlje EU.

Devenport je istakao da postoji posvećenost EU proširenju na zapadni Balkan, uprkos tome što EU trenutno prolazi kroz krizu izazvanu masovnim prilivom izbeglica sa Bliskog istoka. Ssef delegacije EU u Srbiji ocenio je da je Evropa sporo reagovala na ovu krizu, jer EU ima zajedničku politiku prema migrantima, ali je nije sprovodila.

Autor: Tanjug,Foto: Tanjug Tanja Valič

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.