Izvor: B92, 24.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maja Gojković se žalila Šabiću

Novi Sad -- Gradonačelnica Novog Sada žalila se Rodoljubu Šabiću jer ne dobija informacije od Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Maja Gojković je povereniku za informacije od javnog značaja uputila žalbu jer je, kako se navodi, 7. septembra Fondu poslala zahtev kojim je tražila podatke o programima i projektima odobrenim od strane tog fonda tokom 2007. godine, ali joj Fond nije dostavio kopije programa niti informacije.

"S obzirom na to da Fond nije dostavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zahtevane kopije prijava odobrenih programa i projekata, kao ni informacije o nazivu podnosioca i njegovom sedištu, upućena je žalba povereniku za informacije od javnog značaja radi dostave traženih podataka u skladu sa zakonom", navodi se u saopštenju kabineta Maje Gojković.

Direktor Fonda za kapitalne investicije Momčilo Milović uputio je 14. septembra otvoreno pismo Maji Gojković, u kojem je obaveštava da je iz Fonda do sada investirano oko 2,5 milijarde dinara u Novom Sadu.

Reagujući na zahtev koji je uputila Fondu, Milović je tada optužio da "umesto da unapređuje saradnju Grada i Fonda, pravi pozorište za medije i javnost, od kojeg Novi Sad i njegovi građani nemaju nikakve koristi".

On se boji da je namera Maje Gojković bila da pred građanima Novog Sada "opravda sopstveno nečinjenje i da uvuče Fond u političko blato, na šta Fond ne pristaje".

"Svi prispeli projekti, a novosadski su kasnili četiri meseca u odnosu na sve druge opštine, ocenjivani su nepristrasno i prema utvrđenim kriterijumima, a da je Vama zaista interes građana Novog Sada na prvom mestu, pohvalili biste činjenicu da je čak 2,5 milijardi dinara opredeljeno za realizaciju projekata u Novom Sadu", naveo je Milović u pismu Maji Gojković.

On je tada pozvao gradonačelnicu da poseti Fond, gde će dobiti uvid u sve što je interesuje, a ponudio je i stručnu pomoć Gradu u definisanju prioriteta i detaljno upoznavanje sa kriterijumima ocenjivanja projekata.

Upravni odobor Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine odlučio je 3. septembra da se za 372 projekta u Vojvodini izdvoji ukupno 13 milijardi dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.