Madrid: Referendum u Kataloniji je greška

Izvor: Vostok.rs, 28.Sep.2014, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Madrid: Referendum u Kataloniji je greška

28.09.2014. -

Vlasti Španije su nazvale potpisivanje dekreta o održavanju referenduma o nezavisnosti 9. novembra „greškom“ i sazvale hitnu sednicu vlade.

Vicepremijerka Soraja Sajens de Santamarija je izjavila da je vlada tražila od Državnog saveta izveštaj i ocenu situacije, a nakon toga će vlada ponovo zasedati i slučaj će biti predat Ustavnom sudu.

Predsednik vlade Katalonije Artur Mas je potpisao dekret o održavanju 9. novembra referenduma za odvajanje od Španije.

Izvor: Glas Rusije, foto: AP/Manu Fernandez    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Suspendovan referendum o Kataloniji

Izvor: B92, 29.Sep.2014, 08:07

Ustavni sud Španije prihvatio zahtev vlade u Madridu o oceni ustavnosti Zakona o izjašnjavanja stanovništva koje nema karakter referenduma o Kataloniji...Ovim je automatski suspendovano njegovo važenje, javile su agencije...Na jednosatnoj sednici je učestvovalo 12 sudija Ustavnog suda pod predsedavanjem...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.