Mađarski parlamentarac: Zid će graditi zatvorenici i nezaposleni

Izvor: Vostok.rs, 17.Jul.2015, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarski parlamentarac: Zid će graditi zatvorenici i nezaposleni

17.07.2015. -

Na ogradu duž granice sa srpsko-mađarskom granicom će biti utrošeno oko 20 miliona evra (6,5 milijardi mađarskih forinti), rekao je Sputnjiku Marton Đenđeši, mađarski poslanik i potpredsednik Komiteta za spoljne poslove u Parlamentu Mađarske.

„To pokriva samo materijalne troškove izgradnje ograde. Vlada je najavila da će u izgradnji učestvovati i zatvorenici i nezaposleni, ali će konačni troškovi biti mnogo veći“, smatra Đenđeši.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs <<
Poslanik ultradesničarske partije „Jobik“ kaže da se njegova stranka zalaže za uvođenje granične straže, umesto policije koja nadgleda granicu.

„Ovaj novac bi trebalo da bude upotrebljen kako bi se ponovo uspostavila granična straža“, objašnjava Đenđeši stav svoje stranke.

„Predlažemo da svako ko uđe na teritoriju Mađarske —  legalno ili ne — bude smešten u zatvoreni izbeglički centar. U ovom trenutku oni nisu zatvoreni i izbeglice se slobodno kreću širom zemlje“, kaže ovaj ekstremni desničar.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.