Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jan.2009, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska nastavlja isporuku gasa Balkanu

BUDIMPEŠTA - Mađarska očekuje da će zadovoljiti svoje današnje potrebe za gasom uglavnom iz domaćih izvora i nastaviće isporuke Srbiji, Bosni i Hrvatskoj, rekao je ministar za energetiku Čaba Molnar.

Molnar je rekao da će mađarska naftna i gasna kompanija MOL i nemački EON Rurgas danas izvesti 4,7 miliona kubnih metara plina Srbiji, 1,5 miliona kubnih metara Bosni i jedan milion kubnih metara Hrvatskoj preko Austrije.

Srpski uvoz gasa prekinut je ranije ove >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nedelje kada su obustavljene isporuke ruskog gasa preko gasovoda koji ide kroz Ukrajinu i Mađarsku.

Molnar je rekao da ne može da predvidi kada će ponovo početi isporuke ruskog gasa i pored dogovora između dve strane o postavljanju timova posmatrača na gasnim stanicima u Rusiji i Ukrajini.

"Ne mogu da kažem kada će stići (ruski) gas, ali mislim da niko to ne može da kaže u ovom trenutku", rekao je Molnar.

On je rekao da je mađarska dnevna potrošnja procenjena na između 61-64 miliona kubnih metara gasa koje će pokriti tako što će 53 miliona kubnih metara uzeti iz domaćih rezervi, devet miliona iz domaće proizvodnje i četiri miliona iz uvoza iz zapadne Evrope.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.