Izvor: B92, 03.Maj.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"MUP finansira bivše članove KPS-a"

Priština -- Pripadnici KPS-a na severu Kosova koji su odbili centralnu komandu iz Prištine, primili prve plate iz MUP-a Srbije, piše prištinski dnevnik "Zeri".

Pozivajući se na sigurne izvore, dnevnik piše da su pripadnici KPS-a koji su odbili da budu pod komandom kosovske policije prošle nedelje dobili od 400 do 600 evra, što je, kako je navedeno, dvostruko više od onoga što primaju u kosovskoj policiji.

Isti izvor nije mogao da potvrdi da li su naknade isplaćene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i pripadnicima KPS-a iz Prištine i Gnjilana koji su nekoliko dana posle proglašavanja nezavisnosti odbili da budu pod komandom kosovske policije, zbog ćega su već treći mesec pod plaćenom suspenzijom.

Portparol KPS-a Veton Eljšani nije hteo da komentariše ove informacije.

"I pripadnici UNMIK policije i KPS-a drže zatvorene oči pred činjenicom da se na severu Kosova formira nova policijska snaga", naveo je "Zeri", uz komentar da se tako prolongira neizbežno "suočavanje sa novom realnošću, posebnom policijom na severu Kosova".

Dnevnik ističe da su plate poslednji kamenčić u mozaiku stvaranja novih policijskih snaga koje se ne moraju zvati MUP, ali koje su pod direktnom komandom Beograda. List još piše da vlasti u Srbiji uz podršku svojih ekspozitura na Kosovu na ovaj način zaokružuju paralelni sistem državne uprave na severu Kosova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.