MUP: Svako ko pokuša nasilno da upadne u institucije biće procesuiran

Izvor: B92, 24.Dec.2023, 22:07

MUP: "Svako ko pokuša nasilno da upadne u institucije biće procesuiran"

Ministarstvo unutrašnjih poslova oglasilo se povodom razbijanja ispred Skupštine grada Beograda.

Njihovo saopštenje vam prenosimo u celini.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva sve učesnike večerašnjeg protesta u Beogradu, kao i organizatore ovog skupa ispred liste "Srbija protiv nasilja“ da poštuju zakone Republike Srbije, ne narušavaju javni red i mir i da se uzdrže od nasilnih pokušaja ulaska u zgradu Skupštine grada Beograda kao i ostale štićene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objekte.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzimaju sve mere i radnje iz svoje nadležnosti i sačuvaće javni red i mir i bezbednost svih građana kao i njihove i imovine Republike Srbije.

Napominjemo da je nasilni upad u štićeni objekat podleže krivičnoj odgovornosti i svako ko pokuša da nasilno upadne u institucije biće procesuirani u skladu sa zakonom.

Podsećamo da su predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova 16. decembra, na sastanku sa predstavnicima liste "Srbija protiv nasilja“ upozorili da imaju saznanja da su planirani organizovani skupovi kao i nasilni upadi u institucije, a predstavnici liste "Srbija protiv nasilja“ garantovali su da do takvih incidenata neće doći", stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.