Izvor: B92, 29.Okt.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP:Izjava Mihajlovića začuđujuća

Beograd -- MUP Srbije saopštava da je izjava bivšeg ministra policije o masovnim grobnicama, neodgovorna.

U saopštenju koje je MUP Srbije dostavio medijima, navodi se da izjava bivšeg ministra unutrašnjih poslova Dušana Mihajlovića, o tome da je još pre nekoliko godina u Srbiji locirano 17 masovnih grobnica i da policija poseduje dokumentaciju o svim zločinima izvršenim na AP Kosovo i Metohiji, kao i da za to treba pitati aktuelnu vlast, zvuči začuđujuće i vrlo neodgovorno.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Gospodin Dušan Mihajlović, odlazeći sa funkcije, a prilikom primopredaje dužnosti, nije ostavio ni jedan jedini pisani dokument, pa ni usmena saznanja, koja su se odnosila ili pomogla u rasvetljavanju jednog ili više masovnih ubistava na AP KiM i grobnicama u Srbiji. Ono što je ostalo iza gospodina Mihajlovića su bile prazne fioke i kasa sa jednim ugovorom", stoji u saopštenju MUP.

U saopštenju se dodaje i da MUP preduzima sve mere i radnje u cilju rasvetljavanja svih zločina počinjenih na Kosovu i Metohiji, kao i na lociranju grobnica. "Gospodin Mihajlović, ukoliko poseduje saznanja i dokumentaciju, na koju se poziva, trebalo bi da ih što pre dostavi Ministarstvu, jer je to u opštem interesu, kao i u cilju utvrđivanja istine, a ne da u javnosti iznosi tvrdnje koje nikako ne stoje i nikome ne koriste", navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.