MSP:Skandalozna i ratnohuškačka izjava Kotromanovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jan.2016, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MSP:Skandalozna i ratnohuškačka izjava Kotromanovića

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije reagovalo je danas povodom izjave odlazećeg ministra odbrane Hrvatske Ante Kotromanovića o nabavci naoružanja ocenjujući je kao "skandaloznu i ratnohuškačku".

"U vreme kada se Srbija i njen premijer Aleksandar Vučić, kao i ceo region, zalažu za mir, stabilnost i pomirenje, šokirani smo da ministar odbrane Hrvatske govori o nekontrolisanom naoružavanju, čime se direktno upućuju pretnje Srbiji", navodi se u saopštenju Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << spoljnih poslova.

Kako se ističe, "Srbija nije ni nervozna ni uplašena, a nadamo se da to neće biti ni Hrvatska kada Srbija preduzme odgovarajuće zaštitne i odbrambene mere".

Kotromanović:Vučiću, nemoj biti nervozan

Ministar odbrane Hrvatske Ante Kotromanović izjavio je danas da je premijer Srbije Aleksandar Vučić bio nervozan kad se usprotivio nameri Hrvatske da nabavi balističke rakete i poručio mu da nema razloga da za to, jer Hrvatska nema neprijateljske namere prema Srbiji, prenosi Index.hr.

Poručiću Vučiću: Nemoj biti nervozan, nemaš razloga da budeš nervozan. Mi sigurno nemamo nikakve neprijateljske namere prema Srbiji, to je naš sused, mi ga uvažavamo i podržavamo da postane član Evropske unije (EU), rekao je Kotromanović novinarima u Splitu.

Kao članica NATO, dodao je on, imamo pravo na vlastitu odbranu i razvijanje sopstvenih sistema i sredstava.

Kotromanović je podsetio Vučića da se 1991. godine nije bunio kad je JNA bila toliko jaka i napadala malu i slabu hrvatsku vojsku.

Mi želimo mir, ovo nije naoružavanje da bismo se takmičili sa njima, ili da bismo pretili nekome. Naprosto, želimo do kraja realizovati ono što moramo prema NATO ciljevima, i ništa više od toga, rekao je Kotromanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beograd osudio izjave Kotromanovića kao ratnohuškačke

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Jan.2016

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije ocjenilo je danas kao skandaloznu i ratnohuškačku izjavu odlazećeg ministra odbrane Hrvatske Ante Kotromanovića..."U vrijeme kada se Srbija i njen premijer Aleksandar Vučić, kao i cio region, zalažu za mir, stabilnost i pomirenje, šokirani smo da ministar...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Beograd oštro reagovao na izjavu hrvatskog ministra odbrane

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Jan.2016

BEOGRAD - Ministarstvo spoljnih poslova Srbije reagovalo je danas povodom izjave odlazećeg ministra odbrane Hrvatske Ante Kotromanovića o nabavci naoružanja ocjenjujući je kao "skandaloznu i ratnohuškačku"..."U vreme kada se Srbija i njen premijer Aleksandar Vučić, kao i ceo region, zalažu za...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Dačić: Hrvatski ministar izmišlja zbog nervoze

Izvor: Blic, 09.Jan.2016, 17:30

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačića poručio je danas, povodom izjave odlazećeg ministra odbrane Hrvatske Ante Kotromanovića, da će Srbija nastaviti da insitira na miru u regionu, ali da će braniti svoje nacionalne interese...On je naglasio da „nema većeg...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.