MK će tužiti Vericu Barać

Izvor: B92, 25.Okt.2010, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MK će tužiti Vericu Barać

Beograd -- Kompanija "MK Grupa" će tužiti predsednicu Saveta za borbu protiv korupcije Vericu Barać zbog izjave koju je dala u emisiji Antonele Rihe o "šećernoj aferi".

Tužbu će podneti zbog izjave koju je dala u emisiji "Raspakivanje" Radio-televizije Srbije, povodom "tzv. šećerne afere".

"Izjave date u emisiji 'Raspakivanje' u pogledu takozvane 'šećerne afere' su pre svega neistinite, bez osnova u bilo kom stvarnom događaju, činjenici, dokumentu, odluci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << suda ili nekog drugog državnog organa", navedeno je u saopštenju.

"Sudski proces u vezi sa takozvanom "šećernom aferom" je okončan 2007. godine, donošenjem presude kojom je optužba pravnosnažno odbijena, čime je sud konačno opovrgao sve neosnovane optužbe, kao i medijske manipulacije u vezi sa izvozom šećera u zemlje EU", naveo je izjavi prosleđenoj medijima predsednik UO "MK Grupe" Jovan Purar.

"Ovakve izjave, pored toga što javnost dovode u zabludu, istovremeno kompaniji MK Group nanose ozbiljnu poslovnu štetu", naveo je on.

"Kako u svakoj pravnoj državi neosnovane i neistinite izjave u medijima imaju i pravne posledice, tako će MK Group zbog ovih izjava tužiti gospođu Vericu Barać. Na taj način će ona procesima po tužbama pred nadležnim sudovima imati priliku da brani i dokazuje stvarnu vrednost i istinitost svojih izjava", naveo je Purar.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.