MITING U SAVAMALI Pristalice Saše Jankovića okupile se u Hercegovačkoj

Izvor: Blic, 18.Mar.2017, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MITING U SAVAMALI Pristalice Saše Jankovića okupile se u Hercegovačkoj

U Hercegovačkoj ulici okupili su se danas sugrađani, među kojima su i predstavnici opozicije, da bi prisustvovali mitingu predsedničkog kandidata Saše Jankovića. Miting u Savamali završen je oko 18 sati, nakon nešto više od sat vremena.

Samo obraćanje najavljeno je za 17 sati, a prethodno je puštena muzika na razglasu, dok su pristizale Jankovićeve pristalice. Ispred bine stajali su i Dragan Šutanovac (DS), glumci Branislav Lečić, Predrag Ejdus, Branko Cvejić i Nikola >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kojo. Bili su tu i profesor FPN-a Rade Veljanovski, Nada Kolundžija, Zoran Živković i Balša Božović.

Među okupljenima je bilo i članova Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd", koji su za ovu priliku obukli majice sa znakom svoje grupacije.

Stigla je i kolona mlađih sugrađana koji su nosili transparente među sa natpisima "Podseti me šta to beše ustav", "Zakon je isti za sve", "Bez straha", "Posle glasanja nema kajanja"...

Sa malo zakašnjenja, stigao je i Janković u društvu supruge i košarkaškog stručnjaka Dušana Dude Ivkovića, rukujući se sa okupljenim simpatizerima.

- Konačno, posle skoro godinu dana, dobili smo šansu da dođemo na domaći teren. Nismo mogli da dođemo, jer nam to nisu dozvoljavali policija i Tužilaštvo. Uvek sam verovao u fer-plej, ali mi smo, nažalost, izgubili državu. Radio sam celog života, a imao sam šanse da radim sa pametnim ljudima, našim košarkašima, tako da mogu da prepoznam ko je kvalitetan čovek. Saša Janković imao je priliku da bude zaštitnik građana i nisam mogao da čujem lošu reč za njega, osim da su pojedini tvrdili da je ubica, prebacivali mu što voli životinje. Ono što znam jeste da nije potkupljiv i nije mogao nikada da bude naklonjen ovoj vlasti. Kao građanin ovog grada, smatrao sam da mogu da progovorim i predložim najbolje rešenje za ovaj narod, a oblaćen sam na najgori način. Na mom primeru su se pokazali i nije mi žao, zato sam ovde - rekao je sa bine Ivković, zahvalivši se svima koji su došli.

Zamerke na rad ministra Nebojše Stefanovića, Aleksandra Vulina i Nele Kuburović, izneo je akademik Dušan Teodorović.

- Gotov je! Došli smo u Hercegovačku 1 gde je živela baka Saveta, a srušili su joj kuću. Boli me srce što ovu zemlju vodi neko ko nije hrabar. Laž je da je ekonomska stopa rasta tolika da ćemo za tri procenta uskoro prestići Nemačku. Saša Janković je naš drug, prijatelj i junak i ima iste mane i vrline kao mi - poručio je Teodorović.

Za mikrofonom ga je smenio i sam kandidat Saša Janković.

- U Savamali je sve počelo i sve će se završiti. Odavde se vidi cela slobodna Srbija. Srbija je 11 meseci čekala na odgovore ko je u glavnom gradu ukinuo državu i ko je zabranio policiji da štiti građane. Ko je maskiranim huliganima dao ovlašćenja? Iza Aleksandra Vučića ostaju samo žrtve: Ćuprija, helikopter, poplave i skromni čuvar koji je radio u Savamali. Srbija će biti okupljena oko ideja, a ne idolopoklonstva. Nikakav strani novac neće amnestirati glavnog krivca. Mnogo je bilo fantoma, ali jedan je glavni, Aleksandar Vučić. Aleksandre Vučiću, ti si kompletni fantom iz Savamale, tvoji su i interesi i ideje. Pokušavaš da zastrašuješ, ali neće moći. Ili si ti kompletan fantom ili smo mi kompetni idioti - rekao je Janković sa bine, poručivši da ga on neće amnestirati, ujedno pozdravljajući okupljene stisnutom pesnicom.

Ubrzo nakon toga, okupljeni su počeli mirno da se razilaze.

Ceo skup posmatrali su i migranti, okupljeni kraj ograde.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Janković: Ovde je sve počelo, ovde će se završiti!

Izvor: Mondo, 18.Mar.2017

Iako skup predsedničkog kandidata Saše Jankovića u Hercegovačkoj ulici u beogradskom naselju Savamala, nije zvanično odobren,u toj ulici se okupilo više od hiljadu ljudi. Skup protekao bez incidenata...Na skupu su govorili košarkaški stručnjak Duda Ivković, akademik Dušan Teodović i sam Janković,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.