MINISTRI MNOGO TROŠILI U KAFANAMA

Izvor: Kurir, 24.Jun.2010, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MINISTRI MNOGO TROŠILI U KAFANAMA

BEOGRAD - Došle na red i kafane! Zahtevi Državne revizorske institucije (DRI) za pokretanje prekršajnih postupaka protiv pojedinih, sadašnjih i bivših, ministara zbog nenamenskog plaćanja ugostiteljskih usluga 2008. godine pregledaju se u sudovima za prekršaje, a nekadašnji ministar prosvete Zoran Lončar već je „probio led“ na optuženičkoj klupi.

BEOGRAD - Došle na red i kafane!

Zahtevi Državne revizorske institucije (DRI) za pokretanje prekršajnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << postupaka protiv pojedinih, sadašnjih i bivših, ministara zbog nenamenskog plaćanja ugostiteljskih usluga 2008. godine pregledaju se u sudovima za prekršaje, a nekadašnji ministar prosvete Zoran Lončar već je „probio led“ na optuženičkoj klupi.

Lončar u izjavi za Kurir kaže da ne postoji ništa sporno.

- Mene terete za nekih deset računa koji su plaćeni bez odgovarajuće dokumentacije, odnosno validne računovodstvene isprave, kao dokaz da je to bilo u poslovne svrhe. Međutim, ja sam se obratio ministarstvu i celokupna dokumentacija je stigla. Za svaki račun postoji dokumentacija i očekujem od suda da odluči u skladu sa činjenicama, odnosno očekujem oslobađajuću presudu - poručuje Lončar i dodaje:

- Da mi nije uskraćena prilika da, u skladu sa Zakonom o DRI, učestvujem u postupku revizije, već sad bi se pokazalo da ne postoji osnova za pokretanje postupka.

Državni revizor je tokom kontrole našao nepravilnosti u šest ministarstava: za rad i socijalnu politiku, zdravlje, ekonomiju i regionalni razvoj, Kosovo i Metohiju, finansije i prosvetu. Ovih šest resora za 2008. godinu prikazalo je ukupno 20.660.000 dinara utrošenih za ovu stavku. (pogledaj tabelu)

Milan Dobromirović

Goran Bogdanović:

- Otkako sam došao na mesto ministra, mislim da je sve regularno i po zakonu. Zašto bih se plašio bilo čega ako nisam kriv ni za šta.

Tomica Milosavljević:

- Sve što sam radio i radim u Ministarstvu zdravlja u skladu je sa zakonom. Naravno, i DRI i sud rade svoj posao.

Ko je koliko dao u kafani

Ministarstvo          troškovi ugostiteljskih usluga za 2008. godinu*

Ministarstvo prosvete                    6.027.000,00

Ministarstvo rada i socijalne politike            4.095.000,00

Ministarstvo za Kosovo i Metohiju                3.319.000,00

Ministarstvo zdravlja                    3.305.000,00

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja        2.011.000,00

Ministarstvo finansija                    1.903.000,00

UKUPNO                            20.660.000,00

*iznosi u dinarima

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.