MINISTRA ŠIJAKOVIĆA BAŠ BRIGA ZA RAMAZAN!

Izvor: Kurir, 15.Avg.2010, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MINISTRA ŠIJAKOVIĆA BAŠ BRIGA ZA RAMAZAN!

BEOGRAD - Da li ministar vera Bogoljub Šijaković zna da je u toku Ramazan? Izgleda da ne!

Iako je ramazanski post počeo 11. avgusta, srpski ministar vera muslimanima još nije čestitao jedan od njihovih najvećih praznika! Portparol Islamske zajednice u Srbiji (IZuS) Samir Tandir za Kurir kaže da bi ovakvo ponašanje ministra trebalo gledati „u svetlu diskriminacije muslimana“.

- To je dokaz da ministar svoj posao radi loše, jer svu pažnju usmerava na SPC. Šijaković >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ništa nije uradio osim što je pokušao da posvađa Vladu s Islamskom zajednicom - ocenjuje Tandir.

Šef kabineta reis-ul-uleme Adema Zilkića (IZS) Jakub Leković, s druge strane, kaže da nije siguran da li je čestitka stigla.

- Drugog dana Ramazana imali smo večeru na kojoj su se pojavili predstavnici Vlade, pa i Ministarstva vera, koji su nam čestitali. Ako čestitka nije stigla, sigurno je reč o tehničkoj grešci. Trebalo bi naglasiti da muslimani u Srbiji uživaju slobodu izražavanja verskih osećanja. Uostalom, post je počeo i traje mesec dana, zato nije kasno da se čestita i u narednim danima - ističe Leković.

A možda je Šijaković zaboravio na ministarsku obavezu zbog toga što predaje na tri fakulteta u tri zemlje! Naime, ministar vera u stalnom je radnom odnosu na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu u Beogradu, Filozofskom fakultetu u Nikšiću, ali i na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu! Ovi podaci se mogu proveriti na zvaničnim sajtovima ovih institucija.

Ministar vera juče nije odgovarao na pozive i poruke Kurira.

Milan Dobromirović

Imovinska karta

- prihodi: ministar vera (nema platu), profesor rukovodilac projekta (180.000 dinara), profesor rukovodilac projekta (36.000 dinara)

- nekretnine: polovina trosobnog stana od 83 kvadrata

- nema automobil

- ima ušteđevinu

*podaci Agencije za borbu protiv korupcije

Nije prijavio sve fakultete

Ministar Šijaković u svojoj imovinskoj karti nije prijavio sva četiri zaposlenja - izostavio je crnogorski univerzitet i Univerzitet u Istočnom Sarajevu. U Agenciji za borbu protiv korupcije za Kurir kažu da to nije sporno.

- To bi spadalo u naučnu i obrazovnu delatnost, a ne u prihod od javne funkcije. Zato toga nije u objavljenoj imovinskoj karti. Prema zakonu, funkcioner može da se bavi tim delatnostima - kažu u Agenciji.

Gde sve radi

Pravoslavni bogoslovski fakultet, Beograd

- prodekan za nastavu (redovni profesor)

Filozofski fakultet, Nikšić

- redovni profesor za predmete: Istorija filosofije od Talesa do Platona, Istorija filosofije od Aristotela do Boetija, Uvod u ontologiju, Istorija ontologije, Moderni i savremeni pravci u ontologiji

Filozofski fakultet, Istočno Sarajevo

- redovni profesor za predmete: Istorija filozofije I: Od Talesa do Platona, Istorija filozofije II: Od Aristotela do Boetija, Pragmatizam, Istorija filozofije VIII: 20. vijek

*podaci sa zvaničnih sajtova ovih institucija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.