MILOŠEVIĆU OSTAJE ORDENJE?!

Izvor: Kurir, 09.Okt.2010, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MILOŠEVIĆU OSTAJE ORDENJE?!

BEOGRAD - Slobi ostaje ordenje?! Socijalisti nisu previše uznemireni najavom da bi Slobodan Milošević mogao da ostane bez Ordena rada sa srebrnim vencem i Ordena rada sa crvenom zastavom. Vest da bi predsednik Srbije uskoro mogao da odlučuje o tome da li će Miloševiću biti oduzeto ovo ordenje preneo je juče beogradski Danas.

- To nije moguće zato što Milošević nije osuđen. Ordenje je moguće oduzeti samo pravosnažno osuđenim osobama - poručuje lider SPS Ivica Dačić. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Slično tvrdi i bivši socijalista, a sada predsednik udruženja Sloboda Uroš Šuvaković.

- Postupak oduzimanja ordenja Miloševiću bio bi nezakonit jer on nikad nije osuđen, a reč je o odlikovanjima koje je dobio za vreme socijalističke Jugoslavije, a koja se ne tiču vršenja dužnosti predsednika Republike - kategoričan je Šuvaković. S druge strane, nekadašnji generalni direktor RTS i bliski Miloševićev saradnik Milorad Vučelić ironično poručuje da je takva inicijativa u redu.

- Treba stvoriti mesta za nova znamenja ponosa. To su takozvane DOS jakne, u kojima su prenošene pare iz Budimpešte u Beograd, uoči 5. oktobra - kaže Vučelić.

Slobodan Milošević bio je rezervni kapetan JNA. Osim Ordena rada sa srebrnim vencem i Ordena rada sa crvenom zastavom, tokom 1994. dobio je još tri ordena: Orden Republike Srpske sa ogrlicom, medalju Rige od Fere i Orden srpskog ratnika Društva za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova do 1918. godine.

Novica Popović

Mira: Ne želim da znam

Supruga Slobodana Miloševića Mira Marković nije ni saslušala do kraja naše pitanje.

- Sve ima svoje granice. Ne želim da znam šta mediji pišu o tome - poručuje Markovićeva.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.