MEDVEDEV: Rusija se više ne može uspešno razvijati na dotoku kapitala iz inostranstva

Izvor: 011vodič.com, 24.Sep.2015, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MEDVEDEV: Rusija se više ne može uspešno razvijati na dotoku kapitala iz inostranstva

RUSIJA je iscrpila mogućnosti uspešnog razvoja na račun dotoka kapitala iz inostranstva i potreban joj je novi model ekonomskog rasta – priznao je Dmitrij Medvedev.
U autorskom tekstu u listu „Rosijska gazeta”, naglasio je ima u vidu obezbeđivanje dinamičnog i stabilnog rasta u bližoj i daljoj perspektivi. Pritom je naglasio da će „novi model” podrazumevati i određene rizike:
„Ima pre svega u vidu rizik povezane sa veštačkim ubrzavanjem ekonomskog rasta. Iz >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << sopstvenog iskustva znamo da se ubrzano „zagrevanje ekonomije” može pretvoriti u katastrofu, čak i ako stope rasta godinu-dve budu dobre. Mislim na iskustvo SSSR koji je svoj kratkovremeni uzlet platio višestrukim povećanjem spoljnjeg duga, koji je posle njegovog raspada pao na leđa Rusije”.
Ruski premijer je dodao da će njegova vlada, zbog svega, najviše raditi na stvaranju podsticajnih unutrašnjih uslova za razvoj.
#fakti
The post MEDVEDEV: Rusija se više ne može uspešno razvijati na dotoku kapitala iz inostranstva appeared first on Politika.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.