M. Mišković ne može u SAD

Izvor: B92, 30.Okt.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

M. Mišković ne može u SAD

Miroslav Mišković (FoNet)

Beograd -- Miroslav Mišković je na spisku osoba kojima se ne odobrava ulazak u SAD. Osnova: sumnja za umešanost u korupciju. Delta demantuje.

Kako saznaje B92, u obrazloženju predloga za stavljanje na listu, navodi se da je vlasnik kompanije Delta Miroslav Mišković u vreme Miloševića imao povlašćen položaj, čime je stekao bogatstvo. Posle demokratskih promena uspeo je da se približi DOS-u i tako zadrži svoje bogatstvo, a da u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vreme Vlade Vojislava Koštunice proces privatizacije drži pod svojom kontrolom.

Prema saznanjima B92, u predlogu za stavljanje na listu navodi se da vlasnik kompanije Delta mesečno finansira sve relevantne političke partije i da na taj način štiti svoju poziciju.

Tokom 2007. godine, kako saznaje B92, predlog je dopunjen dodatnim dokazima o poslovanju Miroslava Miškovića u vreme Miloševića, čime je njegovo ime stavljeno pod oznaku 212f što je skraćenica za spisak koji se sastavlja po predsedničkoj naredbi Džordža Buša.

Tom naredbom, na spisak se stavljaju lica za koja se sumnja da se u svom poslovanju služe podmićivanjem i uticajem na sudsku i izvršnu vlast.

Zbog navedenog predloga, Miroslav Mišković, prema saznanjima B92, od sredine 2007. ne može dobiti nijednu vrstu vize za ulazak u SAD.

Delta demantuje

Kompanija Delta demantovala je navode B92 o zabrani ulaska predsednika Delta holdinga, Miroslava Miškovića u SAD.

"U pitanju je nastavak kampanje koju već neko vreme vode određeni mediji", kaže se u saopštenju i dodaje se da je reč o planiranoj i pažljivo smišljenoj kampanji koja ima za cilj rušenje ugleda i reputacije kompanije.

"U potpunosti odbacujemo sve navode", kaže se u saopštenju.

B92 ostaje pri svojim navodima jer poseduje dokaze za sve objavljeno.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.