Izvor: B92, 12.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"M. Milošević učestvovao u tuči"

Požarevac -- Svedok naveo da je čuo Marka Miloševića kako je rekao da je učestvovao u tuči sa "otporašima".

Na nastavku glavnog pretresa u postupku gde se međusobno tuže pozarevački "otporaši" i saradnici Marka Milosevića za učešće u tuči i nanošenje teških telesnih povreda, svedok Miroljub Milovanovic je pred sudom izjavio da je čuo razgovor između "otporaša" Radojka Lukovića i Marka Miloševića 2000. godine, kada je Marko Milošević rekao da je učestvovao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u tuči ispred kafea "Pasaž" 2. maja te godine.

Razgovor je čuo u požarevačkoj kancelariji DOS-a krajem septembra, odnosno početkom oktobra 2000. godine.

U ovom postupku Momčilo Veljković i "otporaši" Nebojša Sokolović i Radojko Luković tuže saradnike Marka Milosevića, Sašu i Milana Lazića, Bojana Tadića, Zorana Ivanovića i Milana Bajića, za učešće u tuči i nanošenje teških telesnih povreda.

I saradnici Miloševića "otporaše" tuže za učešće u tuči.

Do tužbi je došlo nakon tuče u požarevačkom kafeu "Pasaž" 2. maja 2000. godine.

Naredno ročište zakazano je za 27.april.

Na suđenju u Opštinskom sudu u Požarevcu, Milovanović je danas kazao i da je Marko Milošević Lukoviću tada "izrazio žaljenje" što je Luković pretučen, istovremeno rekavši da mu žao što ostali "otporaši" tada nisu dobili veće batine.

Milošević je Lukoviću rekao i da je greškom tukao Nebojšu Sokolovića, misleći da se radi o Miloradu Tadiću, vlasniku Radija Bum 93.

Advokat "otporaša", Dušan Cvejić, izjavio je nakon suđenja da će predložiti još nekoliko svedoka, a nakon toga odlučiti da li će zatražiti uvođenje Marka Miloševića u postupak.

"Videćemo da li ćemo u ovom postupku imati nekih novih iskaza, te će to uticati na našu odluku da li će i Marko Milošević biti obuhvaćen optužnicom ili ne", rekao je Cvejić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.