Izvor: B92, 23.Feb.2010, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lutovac se vratio u Podgoricu

Podgorica -- Ambasador Srbije Zoran Lutovac vratio se na dužnost u Podgoricu, odakle je povučen u januaru, nakon odluke Crne Gore da uspostavi diplomatske odnose s Kosovom.

Zbog odluke crnogorskih vlasti da uspostave diplomatske odnose s Kosovom, ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić naložio je hitno povlačenje ambasadora Srbije u Podgorici Lutovca na konsultacije u Beograd.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije tada je uputilo oštar demarš ambasadoru Crne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Gore u Beogradu Igoru Jovoviću, ali mu nije uskraćeno gostoprimstvo.

Kada je, u oktobru 2008. godine, Crna Gora priznala jednostrano proglašenje nezavisnostu Kosova, prvom ambasadoru u Beogradu Anki Vojvodić je uskraćeno gostoprimstvo i ona se vratila u Podgoricu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.