Lutovac odbio gostovanje na O2: Ne pada mi na pamet...

Izvor: B92, 06.Dec.2019, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lutovac odbio gostovanje na O2: "Ne pada mi na pamet..."

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac odbio je poziv za gostovanje u emisiji Fokus na televiziji O2 i poručio da mu to "ne pada na pamet".

Naime, na poziv glavnog i odgovornog urednika te televizije Dragana Karadžića da gostuje u emisiji Fokus, Lutovac je mejlom odgovorio sledeće: "Ovim putem Vas obaveštavam da mi ne pada na pamet da učestvujem u emisijama na O2 televiziji dok god je ona propagandni servis Aleksandra Vučića i vladajućeg režima."

Lutovcu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je bilo ponuđeno da, u snimljenoj emisiji ili uživo, govori o njegovom viđenju aktuelnih dešavanja u Demokratskoj stranci.

U odgovoru na poruku predsednika Demokratske stranke Dragan Karadžić je poručio da takvo etiketiranje medija nije primereno.

"Poštovani gospodine Lutovac,

Vaše je pravo da gostujete na televizijama na kojima želite.

No, ne priliči predsedniku Demokatske stranke da etiketira O2 televiziju. Koliko znam, Vi se zalažete za slobodu medija, a kada Vam gostovanje u medijima bude ponuđeno, ne samo da odbijate da gostujete, već i dodatno prozivate medije koji su Vas pozvali, u ovom slučaju konkretno O2 televiziju.

Pozvao sam Vas da iznesete Vaše mišljenje o trenutnoj situaciji u Demokratskoj stranci, koja 30 godina baštini demokratske vrednosti u našem društvu, a za koje su se zalagali istaknuti predsednici pre Vas.

Vi ste se, plašim se, odbijanjem da gostujete u našem programu i etiketranjem O2 televizije, tih vrednosti odrekli", naveo je Karadžić.

Na ovaj mejl Lutovac nije odgovorio.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.