Izvor: Blic, 08.Avg.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lutovac najavio sporazum o dvojnom državljanstvu

Ambasador Srbije u Podgorici Zoran Lutovac najavio je da će Srbija do sredine oktobra ponuditi Crnoj Gori sporazumno rešenje za njihove građane koji žele dvojno državljanstvo.



Lutovac je Televiziji Crne Gore kazao da je pitanje dvojnog državljanstva od najvećeg interesa za građane i Srbije i Crne Gore i najavio da će Beograd uskoro ponuditi rešenja koja će biti prihvatljiva za obe države.

"Treba što pre krenuti sa rešavanjem tog problema, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bi se ispoštovao rok iz Ustavnog zakona Crne Gore, a to je da se negde do sredine oktobra nađe sporazumno rešenje koje bi išlo u korist građana koji žele dvojno državljanstvo", rekao je Lutovac.

On je kazao da je za Srbiju od posebnog značaja stav Crne Gore prema Kosovu. Zbog toga, kako je naveo, međunarodna zajednica, ukoliko se udubi u problematiku i odnose u regionu, neće insistirati da Crna Gora prizna nezavisnost Kosova. Lutovac je kazao i da povratak srpskih ambasadora u zemlje koje su priznale nezavisno Kosovo, ne znači da se Srbija pomirila sa tim činom. Prema njegovim rečima, to je jedini način da se ostvari strateški politički cilj Srbije - ulazak u Evropsku uniju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sporazum o dvojnom državljanstvu

Izvor: B92, 09.Avg.2008, 02:37

Podgorica -- Ambasador Srbije kaže da će do sredine oktobra Crnoj Gori biti ponuđeno rešenje za građane koji žele dvojno državljanstvo... Ambasador u Podgorici Zoran Lutovac je za Televiziju Crne Gore kazao da je pitanje dvojnog državljanstva od najvećeg interesa za građane i Srbije i Crne...

Nastavak na B92...

U oktobru predlog o rešenju dvojnog državljanstva

Izvor: Kurir, 09.Avg.2008

PODGORICA, 9. avgusta (Tanjug) - Srbija će do sredine oktobra ponuditi Crnoj Gori sporazumno rešenje za građane obe države koji žele dvojno državljanstvo, najavio je danas srpski ambasador u Crnoj Gori Zoran Lutovac. On je istakao da je pitanje dvojnog državljanstva od najvećeg interesa za građane...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.