Izvor: B92, 30.Maj.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lutovac: Regulisati saradnju sa CG

Podgorica -- Ambasador Srbije u Podgorici Zoran Lutovac rekao je da očekuje da će studenti iz Crne Gore i naredne školske godine u Srbiji biti tretirani kao domaći studenti.

"Mnogi su na ovakav moj stav davali primedbu da je to udar na budžet Srbije, ali smatram da to nije nikakav izdatak, nego da je to jedna vrsta investicije u bolje odnose Srbije i Crne Gore", kazao je Lutovac.

On je rekao da bi trebalo potpisati sporazum koji bi regulisao i te odnose, ali i mnoge >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << druge u oblasti naučne i prosvetne saradnje, kao i da očekuje da će takva inicijativa biti uskoro pokrenuta iz Podgorice ili iz Beograda.

Lutovac je kazao i da je Srbija zainteresovana da zgradu nekadašnjeg srpskog poslanstva na Cetinju koristi u kulturne svrhe.

"Zgradu srpskog poslanstva na Cetinju ne mora niko da nam daje jer ona je u svim papirima u vlasništvu Srbije. Srbija je zainteresovana da tu zgradu koristi u neke kulturne svrhe", kaže on.

"Da li će to biti kulturni centar, da li će biti neka vrsta mesta odakle će se slati poruke kulturne prirode ili gde će se organizovati prijemi, ili na neki drugi nacin, ali sigurno je da će ta zgrada biti u funkciji", rekao je Lutovac.

On je najavio i da će početkom jula Ambasada Srbije početi da obavlja konzularne poslove i dodao da će ambasada biti smeštena u centru Podgorice. Lutovac je još smešten u hotelu "Podgorica".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lutovac: Studenti iz Crne Gore kao domaći u Srbiji

Izvor: Blic, 30.Maj.2008

Ambasador Srbije u Podgorici Zoran Lutovac izjavio je da očekuje da će studenti iz Crne Gore i naredne školske godine u Srbiji biti tretirani kao domaći..."Mnogi su na ovakav moj stav davali primedbu da je to udar na budžet Srbije, ali smatram da to nije nikakav izdatak nego jedna vrsta investicije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.