Lutovac: Niko sa strane nam neće voditi kadrovsku politku

Izvor: B92, 16.Okt.2019, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lutovac: Niko sa strane nam neće voditi kadrovsku politku

Predsednik DS Zoran Lutovac je izjavio da "niko sa strane, pa ni uvažene kolege iz Saveza za Srbiju" ne mogu voditi kadrovsku politiku u DS.

Pozvao je članove Demokratske stranke da u javnosti zastupaju "samo stavove definisane kroz odluke stranačkih organa".

Navodeći da će DS rešavati unutarstranačke probleme i nesuglasice "u okviru nadležnosti stranačkih organa", Lutovac je članove stranke, simpatizere i "iskrene borce za demokratiju" pozvao da prekinu "neplodotvorne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rasprave, verbalna nadmudrivanja i javne istupe koji nas udaljavaju od slobodnog društva i države koja počiva na principima vladavine prava, slobode i jednakosti".

"Ne zatvaramo oči pred razlikama, no ne dopuštamo da te razlike prerastu naš zajednički zadatak i da se energija za suštinske promene usmeri u pogrešnom smeru i na pogrešnu adresu", naveo je Lutovac, prenela je DS.

Lider Dveri Boško Obradović je ranije izjavio da "bivše rukovodstvo DS-a svaki dan zabija klipove u točkove" opozicije koja bojkotuje izbore, na šta mu je bivši predsednik DS Dragan Šutanovac odgovorio da DS "nisu Dveri".

"Mi nemamo gazdu, nama niko ne komanduje, doneli smo odluku koja je, po mom tumačenju, da nastavljamo borbu za demokratske izbore, bez obzira što smo u bojkotu za sledeće", rekao je Šutanovac.

Reagovala je potom i potpredsednica Demokratske stranke i poslanica Aleksandra Jerkov.

"Demokratska stranka neće dozvoliti da predsednik nekog drugog pokreta disciplinuje članove DS, tumači njene odluke, deli packe onima koji ne daju izjave koje su mu po volji, niti ćemo dozvoliti da nam se nameću vrednosti i kultura drugih stranaka, pogotovo antievropskih poput Dveri", navela je Aleksandra Jerkov.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lutovac: Niko sa strane ne može voditi kadrovsku politiku u Demokratskoj stranci

Izvor: Danas, 16.Okt.2019

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac je danas izjavio da "niko sa strane, pa ni uvažene kolege iz Saveza za Srbiju" ne mogu voditi kadrovsku politiku u DS, i pozvao članove DS da u javnosti zastupaju "samo stavove definisane kroz odluke stranačkih organa". Članak Lutovac: Niko sa strane...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.