Lukašenko i Sarkisjan razgovarali o situaciji u Nagorno-Karabahu

Izvor: Vostok.rs, 05.Okt.2020, 08:44

Lukašenko i Sarkisjan razgovarali o situaciji u Nagorno-Karabahu

Predsednik Jermenije Armen Sarkisjan pozvao je beloruskog kolegu Aleksandra Lukašenka kako bi ga detaljno obavestio o situaciji u Nagorno-Karabahu posle eskalacije sukoba. Lukašenko je u razgovoru demantovao informacije da je Minsk u poslednjih šest meseci imao vojne isporuke za Azerbejdžan.
„Predsednici su razmotrili socijalno-ekonomsku i političku situaciju u Belorusiji i Jermeniji. Armen Sarkisjan je podrobno informisao beloruskog lidera o situaciji u Nagorno-Karabahu“, prenela je beloruska Belta. Predsednik Jermenije je tokom razgovora pokrenuo i pitanje koje forsiraju neki resursi o navodnim nedavnim vojnim isporukama iz Belorusije u Azerbejdžan. „U razgovoru je jasno odgovoreno na fejk informaciju – u poslednjih pola godine nije bilo nikakvih vojnih isporuka ni Azerbejdžanu ni Jermeniji“, navodi se u saopštenju iz Minska. Čitajte više na Sukob u Nagorno-Karabahu - pregled situacije

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.