Izvor: Blic, 08.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Loša poruka Evropi

Loša poruka Evropi

Most slobode u Novom Sadu pušten je u saobraćaj juče, nekoliko dana pre svečanosti koja je uz prisustvo evropskih zvaničnika tim povodom trebalo da bude održana u utorak, 11. oktobra.

Neočekivano otvaranje mosta, koje je predvodila gradonačelnica Maja Gojković, iznenadilo je sve izuzev ljudi bliskih gradskoj vlasti koji su tako nešto indirektno i najavljivali, jer kao vlasnici mosta, kako sami tvrde, uopšte nisu bili pozvani na ceremoniju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koja je trebalo da bude održana uz prisustvo predsednika Borisa Tadića, ministra spoljnih poslova Vuka Draškovića i komesara za proširenje Evropske unije Olija Rena. - Imajući u vidu činjenicu da je upotrebna dozvola izdata pre nekoliko dana i da su nas Novosađani posle toga masovno zvali da pitaju zbog čega se most ne otvara, smatrali smo da više nema smisla da se puštanje mosta u saobraćaj odlaže - rekla je Gojkovićeva.

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić juče nije krio iznenađenje.

- Predstavnici Evropske komisije zamolili su da sačekamo 11. oktobar kada kod nas zvanično boravi evropski komesar Oli Ren. S obzirom na to da su oni u obnovu mosta uložili 40 miliona evra, smatraju da na to imaju pravo. Ovo što je uradila novosadska vlast samo je njihova poruka Evropi sa kojom mi nemamo ništa - kazuje Pajtić i napominje da svečanost koja bi trebalo da se održi u utorak apsolutno gubi smisao. D. K.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.