Izvor: B92, 23.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lončar: Uskoro konkretni rezultati

Njujork -- Zoran Lončar izjavio je u SB UN da SCG prihvata obavezu saradnje sa Hagom i da će uskoro biti i konkretnijih rezultata.

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Srbije i član Nacionalnog saveta SCG za saradnju sa Haškim tribunalom istakao je da SCG i Vlada Srbije čine korake s ciljem pune saradnje i ispunjenja obaveza prema Tribunalu i ocenio da je državna zajednica do sada ispunila praktično sve zahteve vezane za predaju važnih dokumenata, kao i da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veliki broj svedoka oslobođen čuvanja državne tajne.

On je podsetio da su od januara 2003. godine 24 osobe optužene za ratne zločine, koje su se nalazile na teritoriji SCG, uhapšene i transferovane u Hag. Lončar je dodao da je Vlada Srbije pored toga pokrenula i istragu vezanu za nestanak Gorana Hadžića koji je optužen u Tribunalu. "Istraga će obezbediti odgovor na pitanje ko je dostavio poverljivu informaciju Hadžiću i omogućio mu da pobegne", rekao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.