Lončar: Ren da saopšti stav EU

Izvor: B92, 07.Mar.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lončar: Ren da saopšti stav EU

Zoran Lončar (FoNet, arhiva)

Beograd -- Zoran Lončar ponovo je danas pozvao komesara za proširenje Evropske unije Olija Rena da saopšti stav EU o granicama Srbije.

Ministar prosvete Zoran Lončar zahteva odgovor da li Brisel poštuje međunarodno priznate granice Srbije ili je za EU ona umanjena za 15 odsto teritorije. "Oli Ren je svojevremeno nalazio za shodno da se izjašnjava o svemu što se dešava u Srbiji, od fudbala do Kosova, samo sada ćuti kada ga predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vlade Srbije pita da li EU poštuje međunarodno priznate granice Srbije", izjavio je Lončar.

Ministar Lončar upitao je zašto Oli Ren krije stav Brisela o pitanju čiji odgovor interesuje svakog građanina Srbije.

"Do sada je Ren znao da polemiše sa Srbijom i da upućuje niz saveta i još više uslova. Zašto sada građanima Srbije jasno ne saopšti da li EU poštuje međunarodno priznate granice Srbije ili je za Evropsku uniju Srbija sada manja za 15 odsto teritorije?", upitao je Lončar.

Prema rečima ministra Lončara, krajnje je vreme da komesar Ren, umesto što ćutanjem omalovažava Srbiju, odgovori na postavljeno pitanje.

"A kakav god bude njegov odgovor, poruka srpskog naroda je jasna i glasi: Kosovo je Srbija", poručio je Lončar.

On je izjavio da za DSS nije više aktuelno pitanje referenduma o evropskoj integraciji Srbije sa ili bez Kosova, s obzirom da "s druge strane ne postoji volja i da je došao jasan odgovor predsednika republike s tim u vezi".

Podsetimo, juče je predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica zatražio od Olija Rena da odgovori u kojim granicama Evropska unija priznaje Srbiju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.