Izvor: B92, 19.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lončar: Pravo na glasanje

Beograd -- Zoran Lončar kaže da državljani Crne Gore imaju ustavno pravo da glasaju na eventualnom refendumu u Crnoj Gori.

Ministar Srbije za lokalnu samoupravu i državnu upravu kaže da, saglasno članu 7. Ustavne povelje Srbije i Crne Gore, svi državljani Crne Gore treba da glasaju na eventualnom referendumu. "Sada je na svima nama, a pre svega na političkom rukovodstvu Crne Gore, da nađemo način i omogućimo im da to svoje osnovno, Ustavom garantovano demokratsko pravo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što lakše ostvare", rekao je Lončar.

Na pitanje da li o tome treba da se dogovore rukovodstva Srbije i Crne Gore, kako je sugerisao predsednik Srbije Boris Tadić, Lončar je odgovorio da su rukovodstva to pitanje rešila pre više od dve godine, prilikom usvajanja Ustavne povelje i formulisanja pravila koja su sadržana u njoj. "Ta pravila sada samo treba poštovati", rekao je Lončar.

Premijer Srbije Vojislav Košunica predao je pre tri dana u Briselu evropskom komesaru za proširenje Oliju Renu spisak crnogorskih građana koji žive u Srbiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.