Lončar: Hoćemo li da nas leče lekari ili društvene mreže; Fizičke napade nećemo tolerisati

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2021, 11:05

Lončar: Hoćemo li da nas leče lekari ili društvene mreže; Fizičke napade nećemo tolerisati

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najoštrije je osudio napad na ekipu Hitne pomoći, koji se dogodio jutros u Beogradu i poručio da će država preduzeti sve da se svaki sličan slučaj sankcioniše, kako do njih više ne bi dolazilo.

"Krajnje je vreme da se odlučimo da li hoćemo da nas leče profesionalci, lekari ili da verujemo društvenim mrežama i lažima koje se plasiraju. Zašto neko zove hitnu pomoć, ako ne veruje u tu medicinu?", upitao je Lončar u pisanoj izjavi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Ministar je ukazao da naši medicinski timovi rade 24 sata, obučeni i spremni da pomognu svakome ko ih pozove.

"Fizičke napade, a posebno oružane, onih koji misle da su pametniji od drugih, nećemo tolerisati", poručio je Lončar.

Ekipa beogradske Hitne pomoći, koja je rano jutros izašla na teren, napadnuta je nožem nakon što je tehničar upozorio pacijenta da stavi masku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"ZAŠTO ZOVETE HITNU POMOĆ, AKO NE VERUJETE U NJU?" Lončar javno osudio napad na medicinsku ekipu

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Okt.2021

Ministar je ukazao da medicinski timovi rade 24 sata, obučeni i spremni da pomognu svakome ko ih pozove...Ministar zdravlja Zlatibor Loncar najoštrije je osudio napad na ekipu Hitne pomoći, koji se dogodio jutros u Beogradu i poručio da će država preduzeti sve da se svaki sličan slučaj sankcioniše,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.