Izvor: B92, 17.Nov.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lokalni izbori u Kraljevu i Pirotu

Kraljevo, Pirot -- U Kraljevu i Pirotu u nedelju su održani lokalni izbori. Prve nezvanične rezultate iz ta dva grada prenose dopisnici Radija B92 Željko Stanković i Snežana Manić.

Kandidati Srpskog pokreta obnove Radoslav Jović i Demokratske stranke Srbije Ljubiša Jovašević ušli su u drugi krug izbora za predsednika opštine Kraljevo, saopštila je Regionalna kancelarija CESID-a. Prema konačnim podacima te organizacije, Jović je osvojio 22,4 odsto, a Ljubiša Jovašević >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 16,26 odsto glasova. Jović je i ranije bio na čelu opštine, od 1996. do 1999. u vreme koalicije "Zajedno", a Jovašević se na mestu predsednika opštine nalazio do uvođenja privremenih mera u julu ove godine. Kada je reč o odborničkim listama, najviše glasova za Skupštinu opštine Kraljevo dobila je Srpska radikalna stranka 13,9 odsto, zatim sledi SPO sa 13,18 i Demokratska stranka sa 11,43 odsto. Na opštinske izbore izašlo je 42,2 odsto birača.

Kandidat "Koalicije za Pirot" na izborima za predsednika opštine Pirot Vladan Vasić i Dragan Todorović iz Socijalističke partije Srbije ulaze u drugi krug izbora za prvog čoveka te opštine, saopštila je u ponedeljak Opštinska izborna komisija. Vasić je dobio 18,8, a Todorović 13,3 odsto glasova. Prema prvim preliminarnim rezultatima, 10 odbornika u SO imaće "Koalicija za Pirot", osam Srpska radikalna stranka, G17 plus i SPS po sedam, DOS i SPO po šest, DSS pet i Socijalistička narodna stranka 3 odbornička mesta. "Koaliciju za Pirot" predstavljaju ljudi različitih političkih opredeljenja i velik broj stranački neopredeljenih.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.