Izvor: B92, 01.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljubljana demantuje FT

Ljubljana -- Slovenačka vlada demantovala navode Fajnenšel tajmsa da će Slovenija pokušati da nagovori Srbiju da prihvati nezavisnost Kosova.

Podsetimo, londonski list je juče naveo da će Ljubljana to pokušati za vreme predsedavanja Evropskoj uniji, koje počinje početkom iduće godine, u zamenu za status kandidata za članstvo u EU. Vlada u Ljubljani u saopštenju ističe da Slovenija vidi rešenje statusa Kosova i put Srbije ka EU kao dva paralelna procesa, koji ne mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti međusobno povezani.

"Ne bismo voleli da Srbija mora izabrati između članstva u EU i zadržavanja Kosova pod svojom administracijom, kao što ne bismo voleli da Unija mora birati između Kosova i Srbije", kaže se u saopštenju.

Britanski list objavio je juče i da slovenački ministar spoljnih poslova Dimitrij Rupel već duže vreme smatra da bi Srbiji trebalo dati status kandidata čak i u slučaju da haški begunci Ratko Mladić i Radovan Karadžić ne budu dovedeni pred lice pravde.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.