Ljig-Preljina do kraja oktobra, putarina besplatna do kraja godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2016, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljig-Preljina do kraja oktobra, putarina besplatna do kraja godine

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić dogovorio je danas sa ambasadorom Azerbejdžana Eldarom Hasanovim i predstavnicima kompanije Azvirt da deonica koridora 11 Ljig - Preljina bude završena i puštena u saobraćaj do kraja oktobra.

U razgovoru Vučića sa ambasadorom Hasanovim i delegacijom Azvirta, koju je predvodio izvršni direktor te kompanije za Evropu Murat Turkoglu, prihvaćen je predlog Vučića da korišćenje navedene deonice bude potpuno besplatno do kraja ove >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine.

U skladu sa Memorandumom o saradnji potpisanim između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije i predstavnika kompanije Azvirt iz Azerbejdžana i kineske kompanije Sinehidro, uz podršku Vlade Azerbejdžana i Vlade NR Kine, tema susreta bila je i obilaznica oko Beograda, odnosno završetak Sektora B od mosta Ostružnica do Bubanj potoka, kao i Sektora C, koji obuhvata završetak celokupne obilaznice oko Beograda, uključujući i most kod Vinče, saopšteno je iz Vlade Srbije.

U razgovoru je bilo reči i o potencijalno novim infrastrukturnim projektima na deonicama Beograd - Vršac, Beograd - Zrenjanin, Novi Sad-Zrenjanin i Novi Sad - Šabac.

Rodić: Domaće firme nisu nosioci posla na Koridoru 11

Domaće firme nisu nosioci posla na deonici auto-puta Ljig–Preljina na Koridoru 11, a investitor i glavni izvođač posla treba da saopšte zbog čega radovi kasne, izjavio je potpredsednik Građevinske komore Srbije Goran Rodić.

Koridori Srbije demantovali su danas navode medija da dva tunela na deonici Koridora 11, Ljig-Preljina moraju da se ruše jer nisu izgrađeni po standardnim dimenzijama.

"Glavni izvođač treba da polaže račune investitoru zbog čega radovi kasne", rekao je on agenciji Beta.

Rodić je kazao i da je pitanje da li je bilo nadzora koji vodi taj posao, da li se radilo po projektu, ali i da li su podizvođači plaćeni na vreme.

"Mora da postoji nadzor koji je dužan da obavesti i reaguje na to kako teku radovi", rekao je Rodić.

Predsednik Kazahstana pozvao Vučića u posetu

Ambasador Kazahstana Nurbah Rustemov uručio je danas predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću poziv predsednika i premijera Kazahstana da poseti tu zemlju, saopštila je Vlada Srbije.

Vučić je kazao da mu je velika čast da poseti Kazahstan i dodao da će učešće na EKSPO 2017. u Astani biti prilika da se Srbija "na najbolji način" predstavi Kazahstanu.

On je ocenio da su odnosi Srbije i Kazahstana dobri i bez otvorenih pitanja i zahvalio što Kazahstan ne priznaje Kosovo i što je na Generalnoj skupštini Uneska glasao protiv prijema Kosova u tu organizaciju.

Rustemov je rekao da je namera vlasti u Kazahstanu da jedna ulica u Astani bude posvećena Srbiji i nazvana po naučniku Nikoli Tesli.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.