Izvor: B92, 18.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Ne postoji mogućnost eskalacije sukoba u Sandžaku

Beograd -- Ministar za ljudska i manjinska prava Srbije i Crne Gore Rasim Ljajić rekao je za Televiziju B92 da ne postoji mogućnost bilo kakve eskalacije sukoba u Sandžaku. "Ako nije došlo do eskalacije sukoba u Sandžaku, za vreme rata u Bosni i Hercegovini, onda toga neće biti ni posle ovih događaja", rekao je Ljajić komentarišuci bombaški napad na kontrolni punkt Mehov krš na granici Srbije Crne Gore, kao i šovinisticko navijanje navijača fudbalskog kluba Novi Pazar na utakmici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa beogradskim Radom. On kaže da će država na ove incidente reagovati hladne glave.

Ljajić je rekao da motivi za napad na policijski punkt mogu biti politički i ekonomski, ali da ne želi da špekuliše, dok istraga ne da konačni sud. "Motivi mogu biti politički, ako neko traži destabilizaciju prilika u Sandžaku, što bi odgovaralo ekstremistima raznih boja, jer tada raste njihova politička cijena", rekao je Ljajić. On je kazao da razlozi mogu biti i ekonomski ili odnos između pojedinaca, odnosno ljudi na punktu i onih koji prevoze robu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.