Izvor: S media, 28.Apr.2013, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Mnogo razloga protiv referenduma

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić istakao je da predstoji implementacija sporazuma iz Brisela i da je sa njime učinjen korak napred. Ljajić je istakao i da se na Srbiju drugačije gleda u međunarodnoj zajednici.

Kako je istakao, borba za kosovske Srbe se nastavlja na drugim osnovama i u drugom političkom procesu.

Ljajić je podsetio da Ibrahim Rugova nije priznavao Srbiju, ali da su Albanci redovno primali plate i penzije.

"I kosovksi Srbi mogu na >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << identičan način da se ponašaju", rekao je Ljajić.

Govoreći o mogućnosti raspisivanja referenduma o prihvatanju dogovora iz Brisela Ljajić je rekao da postoji mnogo razloga protiv i samo jedan za.

"Ukoliko će to značiti da Srbi prihvate sporazum i da aktivno rade na implementaciji, onda vredi trošiti vreme i novac. Svi drugi razlozi su protiv referenduma", istakao je Ljajić.

"Lakše bi bilo da je tim odbio sporazum. Osvojili bi političke poene a zemlja bi trpela štetu. Ipak, ovi ljudi su pokazali zrelost, odgovornost i hrabrost", smatra Ljajić.

(RTS)

Foto: Beta/Emil Vas/EV

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.