Izvor: B92, 15.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Bez zadovoljstva, ali s nadom

Beograd -- Sednica Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom trebalo bi da bude održana u utorak.

Ministar Srbije i Crne Gore za ljudska i manjinska prava Rasim Ljajić rekao je niko ne može biti zadovoljan saradnjom sa sudom u Hagu. Lajijić je, ujedno, rekao i da se nada da će sednica Saveta, na kojoj će nekoliko svedoka biti oslobođeno obaveze čuvanja državne tajne, doprineti da izveštaj Karle del Ponte Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija bude povoljniji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << po SCG.

"Nadam da ćemo do kraja godine ispuniti sve obaveze ili najveći broj obaveza koje su u vezi sa svedocima i dokumentacijom i time pokazati spremnost za izvršavanje međunarodnih obaveza. Svakako da bi predaja nekog od 25 optuženih do 23. novembra značila da bi taj izveštaj bio bolji nego što se sada nagoveštava", kaže Ljajić.

Ljajić je najavio i da će u sredu biti održana sednica Saveta ministara na kojoj će biti raspravljano samo o saradnji s Tribunalom, a pred izveštaj Karle del Ponte, i da bi ta sednica trebalo da bude novi pokušaj podsticanja saradnje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.