Izvor: B92, 27.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Lista za Sandžak" se žali na izbore

Prijepolje -- Koalicija "Lista za Sandžak" zatražila je zaštitu izborne volje građana Prijepolja.

Izvršni odbor koalicije "Lista za Sandžak" zatražio je od predsednika Srbije Borisa Tadića, predsednika Vlade Srbije Vojislava Koštunice i od demokratski orijentisanih partija da zaštite izbornu volju građana Prijepolja izraženu u prvom krugu izbora.

Kako javlja dopisnik B92 Muharem Mutabžija, u prvom krugu izbora najviše glasova dobili su kandidati dve bošnjačke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << partije, Nedžad Turković i Aziz Hadžifejzović. Međutim, usledile su žalbe Srpske radikalne stranke zbog kršenja izbornog postupka. Opštinska izborna komisija je prihvatila jednu žalbu, a ostali prigovori su, u formi žalbe, stigli do Opštinskog suda u Prijepolju, koji je zbog nedostatka sudija, predmet ustupio Okružnom sudu u Užicu. Sud u Užicu je predmet delegirao u Opštinski sud u Novoj Varoši koji bi trebalo da donese presudu.

Sud u Novoj Varoši je usvojio još dve žalbe jer su na lokalnim izborima od 19. septembra, u biračkim odborima u dve izborne jedinice, bili odbornički kandidati Nove Srbije, odnosno Demokratske stranke, što nije u skladu sa propisima. Ponavljanjem izbora postoji šansa da trećeplasirani sa predhodnih izbora, kandidat SRS Branko Ćubić, pretekne jednog od kandidata dve bošnjačke partije za predsednika Skupštine opštine. Tim povodom reapgovao je Izvršni odbor Koalicije za Sandžak, obaveštavajući javnost da će se zbog prekrajanja izborne volje građana, u znak protesta, oba bošnjačka kandidata povući iz izbornog kruga i da će se povući sva 23 dbornika te dve partije iz lokalne skupštine.

Ponovljeni izbori iz još dve izborne jedinice, kako se nezvanično saznaje, biće održani u utorak 28. septembra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.