Izvor: B92, 05.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lista Albanaca sa juga Srbije

Bujanovac -- Predstavnici albanskih političkih partija sa juga Srbije imaće jednu izbornu listu dogovoreno danas u Bujanovcu.

Dogovor je postignut u kancelariji misije OEBS-a u Bujanovcu. Deklaracij o zajedničkoj listi za parlamentarne izbore, potpisali su Riza Halimi, Ragmi Mustafa, Jonuz Musliju i Skender Destani.

Ovaj načelan dogovor je postignut tek u petom pokušaju, potvrdio je Skender Destani: "Napokon, političke partije Albanaca u Preševskoj dolini su se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dogovorile da izađu na republičke izbore. Mislim da je to jedan pozitivan korak ka integraciji Albanaca u okviru sistema, tj. u parlament Srbije, gde bi lakše mogli da ostvare svoja prava".

Dogovoru je prethodio sastanak albanskih lidera sa zvaničnicima MIP-a Albanije.

Albanci su redovno izlazili na parlamentarne izbore osim 2002. godine kada nisu mogli da preskoče cenzus od pet odsto. Danas u biračkim spiskovima u Bujanovcu, Preševu i Medveđi ima oko 68.000 punoletnih Albanaca koji mogu izabrati dva ili tri poslanika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.