Linta: Tražiti da kapetan Dragan bude izručen Srbiji

Izvor: Politika, 09.Jul.2015, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linta: Tražiti da kapetan Dragan bude izručen Srbiji

BEOGRAD – Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta pozvao je danas Ministarstvo pravde Srbije da zahteva od Hrvatske da Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan, bude izručen Srbiji i da suđenje bude održano pred Većem za ratne zločine u Beogradu.

Linta je u izjavi dostavljenoj medijima naveo da, ako Hrvatska odbije navedeni zahtev, Ministarstvo pravde treba aktivno da pomogne odbranu kapetana Dragana tako što bi angažovalo vrhunske advokate.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<
Takođe, naveo je on, predstavnici Ambasade Srbije u Zagrebu treba da prate sudski proces i alarmiraju domaću i međunarodnu javnost, ako se budu kršila njegova prava na fer i pošteno suđenje.

Ocenjujući kao skandaloznu odluku nadležnih u Australiji da Vasiljković bude izručen Hrvatskoj, Linta je podsetio da se istovremeno „Ante Gotovina, Naser Orić, i slični koji su odgovorni za brojne zločine nad Srbima, puštaju na slobodu”.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Linta o izručenju kapetana Dragana Hrvatskoj

Izvor: Akter, 09.Jul.2015

Predsednik Koalicija udruženja izbeglica Miodrag Linta ocenio je danas kao "skandaloznu" odluku vlade i Vrhovnog suda Australije da Dragan Vasiljković, poznatiji kao "Kapetan Dragan", bude izručen Hrvatskoj, gde je optužen za ratne zločine.."Jasno je kao dan da je proustaški lobi u Australiji uz...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.