Linta: SDA Bakira Izetbegovića vodi destruktivnu politiku

Izvor: Večernje novosti, 07.Sep.2019, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linta: SDA Bakira Izetbegovića vodi destruktivnu politiku

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije smatra da SDA i njen predsednik nisu odustali od svoje ratne politike i političkih ciljeva iz "Islamske deklaracije" Alije Izetbegovića" Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocenio je danas da su zaključci koje je usvojio Glavni odbor Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića još jedan dokaz da najveća bošnjačka stranka vodi "destruktivnu i štetnu politiku" >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << koja preti miru i stabilnosti u BiH.Linta smatra da SDA i njen predsednik Bakir Izetbegović nisu odustali od svoje ratne politike i političkih ciljeva iz "Islamske deklaracije" Alije Izetbegovića".On je u saopštenju povodom zaključaka koji se odnose na srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika ocenio da su iznete "teške laži u vezi sa bošnjačkim povratnicima u Podrinje, tzv. bosanskim jezikom, tzv genocidom, karakterom rata, osnivačima Republike Srpske".Pročitajte još: BiH ne prete sukobi!U saopštenju Linta ukazuje da činjenice pokazuju da je cilj muslimanske politike u Prvom i Drugom svetskom ratu, kao i u "otadžbisnkom ratu" bio etničko čišćenje Srba uz Drinu."SDA svojim nerazumnim insistiranjem da članstvu BiH u NATO-u destabilizuje političku situaciju zarad svojih stranačkih i drugih interesa. Ako SDA iskreno želi formiranje vlasti na nivou BiH onda treba da poštuje stav Republike Srpske o vojnoj neutralnosti koji je potvrđen Rezolucijom Narodne Skupštine Republike Srpske i da odustane od slanja Godišnjeg nacionalnog programa (ANP) u središte NATO-a", navodi Linta.On smatra i da ključnu ulogu u rešenju političke krize u BiH imaju zapadni centri moći koji mogu da utiču na SDA i druge bošnjačke partije da odustanu od destruktivne politike koja nije u interesu nikome, a posebno ne bošnjačkom narodu.Glavni odbor SDA BiH, Bakira Izetbegovića, usvojio je juče osam zaključaka od kojih se većina odnosi na politiku koju vodi srpski član Predsedništva BiH i lider SNSD, Milorad Dodik, te pozivaju OHR, međunarodnu zajednicu i garante Dejtonskog sporazuma da zauzmu odlučniji stav prema, kako kažu, destruktivnoj politici koja bi mogla ugroziti mir u BiH i regionu.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Linta: Jedna u nizu skandaloznih odluka hrvatske države

Izvor: RTS, 08.Sep.2019, 09:21

Od Hrvatske se ne može ništa očekivati, a kamoli izvinjenje, kaže za RTS predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta povodom zabrane ulaska delegacije Vojske Srbije u Hrvatsku. . Miodrag...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.