Linta: Licemerne reakcije iz Hrvatske na spomen-ploču

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Nov.2019, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linta: Licemerne reakcije iz Hrvatske na spomen-ploču

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocenio je kao apsolutno licemerne reakcije hrvatskih zvaničnika i protesnu notu hrvatskog Ministarstva spoljnih i evropskih poslova, zbog spomen ploče generalu Mladenu Bratiću unutar kasarne u Novom Sadu.

"General Mladen Bratić, komandujući Novosadskim korpusom, poginuo je 4. novembra 1991. u borbama za oslobođenje Vukovara od hrvatskih paravojnih formacija, koje su sprovodile teror nad Srbima", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << naveo je Linta u izjavi za javnost.

Podsetio je, pored ostalog, da je tokom proleća, leta i jeseni 1991. godine u Vukovaru ubijeno više od 120 Srba.

Linta ukazuje da u Hrvatskoj niko nije optužen, a kamoli kažnjen za mnogobrojne zločine nad Srbima u Vukovaru.

"Krajnje je vreme da Tužilaštvo za ratne zločine podigne optužnice protiv svih onih lica koji su naredili, organizovali i počinili brutalne ratne zločine nad srpskim civilima u Vukovaru", naveo je Linta, koji smatra da Ministarstvo spoljnih poslova treba da traži od Hrvatske da se u Vukovaru podigne spomen ploča nevino stradalim Srbima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Linta: Neprihvatljivi centri za migrante u srpskim naseljima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Nov.2019, 14:50

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta najoštrije je danas osudio odluku gradskog veća Bihaća da se u srpskom selu Lipa, u Federaciji BiH, uspostavi Prihvatni centar za migrante..."Apsolutno je neprihvatljivo da se migrantski kampovi formiraju u srpskim naseljima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.