Liht: Tadić da vodi bitku do kraja

Izvor: B92, 23.Sep.2012, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liht: Tadić da vodi bitku do kraja

Beograd -- Demokratska stranka mora da shvati da je odgovorna za demokratiju u Srbiji i prevaziđe sukobe parcijalnih interesa, kaže Sonja Liht za "Blic".

"Ne znam da li u DS shvataju kolika je odgovornost na njima i da moraju da učine sve da prevaziđu sukobe parcijalnih interesa, taštine i svega ostalog. Ako to ne urade, Srbija će biti u ozbiljnim problemima, jer bez jake opozicione stranke nema ozbiljne kontrole vlasti", kaže predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Na pitanje ko je po njoj odgovoran za sukobe u DS, Liht je odgovorila da ne zna šta se "sve dešavalo ispod površine".

"Ne želim da se svrstavam, ali kao zainteresovani posmatrač, vidim da su prvo od (Borisa) Tadića zahtevali da ostane i bude premijer, a on je nudio ostavku. A kad je odlučio da ostane, onda su mu tražili ostavku, u situaciji u kojoj nijedan častan čovek ne bi mogao da je prihvati. Prosto, mora bitku da vodi do kraja, ako je već u nju ušao", rekla je Liht.

"Tadić je imao velike uspehe u vođenju države u protekle četiri godine dovevši nas na sam početak pregovora sa EU, a to se s uvođenjem PR amnezije zaboravlja. To je nečasno", zaključila je ona.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Liht: Tadić mora da vodi bitku do kraja

Izvor: S media, 23.Sep.2012

"Ne znam da li u DS shvataju kolika je odgovornost na njima i da moraju da učine sve da prevaziđu sukobe parcijalnih interesa, taštine i svega ostalog. Ako to ne urade, Srbija će biti u ozbiljnim problemima, jer bez jake opozicione stranke nema ozbiljne kontrole vlasti. DS mora da shvati da je odgovorna...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.