Izvor: B92, 10.Maj.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lider SPO: Ova vlast gora od Miloševićeve

Ravna gora -- Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković ocenio je u subotu, pred oko 20.000 građana okupljenih na Ravnogorskom saboru, da je sadašnja vlast u Srbiji "gora od Miloševićeve", a da je njena promena moguća samo na izborima. Na skupu koji se već 13 godina održava uoči godišnjice ustanka Ravnogorskog pokreta, Drašković je praćen povicima "Vuče, Vuče" i "Ustanak, ustanak" kazao da je cela Srbija svesna da je "nacija u propadanju, a država u raspadanju, dok vlast >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << divlja".

Na povike "Ustanak, ustanak" i zvuke četničkih pesama on je okupljenima odgovorio da "nije vreme za ustanak", niti za pesme, već da sadašnja vlast treba da bude promenjena na izborima, čije su raspisivanje zatražili funkcioneri SPO-a. Drašković je kazao da je "uporna borba SPO-a za istinu o Ibarskoj magistrali i atentatu" na Draškovića u Budvi 2000. godine potvrđena tek saznanjima posle ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića.

Lider SPO ustvrdio je i da ta stranka od svih vladajućih i opozicionih partija "jedina nije šurovala sa DB-om (Državnom bezbednošću), dok je za ostale kazao da su "u tom blatu bile - neko do članaka, nego do kolena, a neko do guše".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.