Izvor: B92, 13.Feb.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lider DSS naglasio ulogu vlade u izradi strategije o Kosovu

Beograd -- Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izrazio je u petak očekivanje da će biti konstituisana Vlada Srbije, koja bi trebalo da preuzme najodgovorniju ulogu u izradi celovite strategije i politike odbrane nacionalnog interesa na Kosovu. U razgovoru sa predstavnicima Zajednice srpskih opština na Kosovu, Koštunica je rekao da bi ta strategija i politika odbrane trebalo da budu formulisane uz širok politički i društveni konsenzus i uz podršku Skupštine Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saopštila je DSS. Koštunica je ocenio i da bi u tom procesu trebalo da učestvuju sve državne institucije, a da bi Vlada Srbije trebalo da preuzme najodgovorniju odluku.

Predstavnici srpskih opština na Kosovu ukazali su na otvorene i teške probleme srpskog i nealbanskog stanovništva na Kosovu, ocenjujući da su ti problemi proistekli zbog "prenosa nadležnosti, jednostranosti i primene multietničkog modela od strane medjunarodne zajednice".
Član delegacije Zajednice srpskih opština na Kosovu Milan Ivanović rekao je agenciji Beta, nakon sastanaka sa liderima DSS, G17 Plus i Srpskog pokreta obnove i Nove Srbije, da je zajednička ocena da Kosovo nije stranačko već nacionalno pitanje. Ivanović je rekao i da je u razgovoru naglašena potreba što bržeg formiranja Vlade i drugih republičkih organa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.