„Lično garantujem da će se svako obećanje Aleksandra Zaharčenka narodu ispuniti“

Izvor: Vostok.rs, 01.Sep.2018, 08:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Lično garantujem da će se svako obećanje Aleksandra Zaharčenka narodu ispuniti“





Dmitrij Trapeznikov, vršilac dužnosti predsednika Donjecke Narodne Republike rekao je da garantuje ispunjavanje svih obećanja Aleksandra Zaharčenka narodu zemlje.

"Ja lično garantujem da će se svako obećanje Aleksandra Zaharčenka narodu Donjecke Narodne Republike ispuniti. Svi tekuće programi za poboljšanje kvaliteta života stanovništva će se nastaviti ", navodi se u saopštenju koje je objavila pres služba predsednika.

Trapeznikov je imenovan za vršioca dužnosti predsednika nakon ubistva Zaharčenka.


Predsednik Donjecke Narodne Republike Aleksandar Zaharčenko ubijen je u petak veče u eksploziji u kafiću „Separ“ u centru Donjecka. Ministar privrede republike Aleksandar Timofejev takođe je ozbiljno povređen u eksploziji.  

Ukupno je povređeno 11 osoba. Vlasti Donjecke Narodne Republike proglasile su napad za teroristički napad. Prema rečima Dmitrija Trapeznikova, zbog sumnje za ubistvo Zaharčenka pritvoreno je nekoliko osoba koje su potvrdile da je u pitanju bila diverzija koju je pripremila Ukrajina. Sa svoje strane, Služba bezbednosti Ukrajine ranije je odbacila optužbe za umešanost u ubistvo.



Predsednik Rusije Vladimir Putin nazvao je Zaharčenkovo ubistvo podlim naglašavajući da oni koji su izabrali put terora ne žele da traže mirno rešenje sukoba. Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da praktično nema sumnje da iza ubistva lidera DNR stoji Kijev. Istražni komitet Rusije pokrenuo je krivičnu istragu o smrti Zaharčenka i ranjavanju Timofejeva. 

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut


Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.