Li Kećang i Medvedev čestitali Vučiću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2016, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Li Kećang i Medvedev čestitali Vučiću

Premijer Rusije Dmitrij Anatoljevič Medvedev i premijer Kine Li Kećang čestitali su predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću izbor na tu funkciju, saopštila je danas Vlada Srbije.

Premijer Rusije Dmitrij Anatoljevič Medvedev naveo je u čestitki da je ubeđen da dalje jačanje "multidimenzionalne saradnje, realizacija perspektivnih zajedničkih projekata u energetskoj, industrijskoj, infrastrukturnoj i humanitarnoj oblasti potpuno odgovaraju interesima" Srbije i Rusije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"U ime Vlade Ruske Federacije i u svoje lično ime čestitam Vam imenovanje na funkciju predsednika Vlade Republike Srbije", naveo je on i dodao da dve zemlje veže "tradicionalno prijateljski odnosi, zasnovani na uzajamnom poštovanju i poverenju, kulturnom i duhovnom zajedništvu naših naroda".

Medvedev je izrazio spremnost za nastavak aktivnog rada sa premijerom Srbije po svim pitanjima rusko-srpske agende.

"Iskreno Vam želim, poštovani gospodine predsedniče Vlade, dobro zdravlje i novi uspeh u Vašoj odgovornoj delatnosti", dodao je premijer Rusije.

Premijer Kine Li Kećang naveo je u čestitki da Vlada Kine veliku pažnju pridaje razvoju odnosa sa Srbijom, izrazivši želju za održavanjem dobrih radnih odnosa i ličnog prijateljstva s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kećang je naveo i da želi da i dalje ulažu zajedničke napore "neprekidno produbljujući komunikaciju i saradnju između dve zemlje u raznim oblastima, u cilju stalnog unapređivanja sveobuhvatnog strateškog partnerstva između Kine i Srbije na novi nivo".

"Povodom Vašeg reizbora za predsednika Vlade Republike Srbije, dozvolite mi da Vam u ime Vlade Kine i u svoje lično ime, uputim iskrene čestitke i najlepše želje. Želim Vam još veći uspeh u obavljanju ove važne odgovorne dužnosti", naveo je premijer Kine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.