Letonska premijerka podnela ostavku

Izvor: Akter, 07.Dec.2015, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Letonska premijerka podnela ostavku

Premijerka Letonije Laimdota Straujuma objavila je danas da podnosi ostavku, nakon dve godine na toj funkciji, zbog svađa u vladajućoj koaliciji desnog centra

"Obavestila sam predsednika o svojoj ostavci", izjavila je Straujuma novinarima nakon sastanka sa predsednikom Raimondsom Vejonisom, preneo je Rojters.

"Vidim da su potrebne nove ideje, novi doprinosi i energija, koji treba da nastave da rastu na postojećim temeljima", istakla je Straujuma i kao najveće uspehe >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << svoje vlade istakla predsedavanje Evropskom unijom u prvoj polovini 2015. i snažan ekonomski rast.

Šef kabineta premijerke Arnitis Ringolds je rekao da njena ostavka stupa na snagu odmah, ali će ostati na čelu vladajuće koalicije dok parlament ne imenuje novu vladu.

Straujuma (64) je premijer Letonije postala u januaru 2014. godine, kad je preuzela tu funkciju od Valdisa Dombrovskisa. On je prethodno podneo ostavku zbog nesreće 21. novembra 2013, kad se u Rigi srušio krov supermarketa i poginule 54 osobe.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.