Izvor: B92, 23.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovac: Pobeda kandidata DS/G17

Leskovac -- Novi predsednik opštine Leskovac je, prema nezvaničnim rezultatima, kandidat Demokratske stranke i G17 plus Vladan Marinković.

Marinković je u drugom krugu izbora dobio više glasova od protivkandidata iz Srpske radikalne stranke Gorana Cvetanovića. Kako za B92 iz Leskovca javlja Bratislav Ilić, na osnovu glasova sa više od 90 odsto biračkih mesta, Marinković je dobio 54,1 odsto glasova, a Cvetanović 44,4. U drugom krugu glasalo je oko 40 odsto građana. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Cvetanović, kog je podržala i Socijalistička partija Srbije, sat i po posle zatvaranja birališta čestitao je Marinkoviću. Marinković je izjavio da je to veliki dan za Leskovac i da su Leskovčani izabrali evropski put.

Potpredsednik Demokratske partije Dragan Šutanovac izjavio je da je pobeda kandidata te partije samo početak velike pobede, koja će biti krunisana na izborima za parlament i predsednika Srbije.

Iako je tokom glasanja zabeleženo više verbalnih incidenata i dve tuče na biračkim mestima, u Opštinskoj izbornoj komisiji danas do 14 sati nije stigla nijedna primedba na izborni tok.

U SO Leskovac, koja ima 75 odborničkih mesta, odbornike će imati devet stranaka i koalicija. SRS je osvojio 17 mandata, DS 14, G17 plus 10, SPS i koalicija Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije po osam mandata.

Socijalistička narodna stranka dobila je sedam odborničkih mandata. Socijaldemokratska partija osvojila je četiri mandata, koliko i regionalna stranka Alijansa demokrata. Srpski pokret obnove imaće tri odbornika.

Marinković: Prvi zadatak čišćenje

Novoizabrani predsednik opštine Leskovac Vladan Marinković, iz Demokratske stranke, izjavio je da će njegov prvi posao biti čišćenje i rasveta grada.

"Animiraću sve komunalne službe da očiste grad kako bi u narednih nekoliko nedelja Leskovac konačno izgubio imidž najprljavijeg grada u Srbiji. Istovremeno ću učiniti sve da osvetlim grad, koji je mesecima u mraku zbog nagomilanih dugovanja prema Elektrodistribuciji", kazao je Marinković za agenciju Beta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.