Lepotica čuva Slavicu Đukić Dejanović

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 06.Dec.2010, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lepotica čuva Slavicu Đukić Dejanović

BEOGRAD - Da pripadnici "jačeg" pola gube primat u do sada isključivo za njih "rezervisanim" poslovima, pokazuje to što je danas sve više žena, jednako obučenih, u službama obezbeđenja javnih ličnosti, a tu privilegiju od najviših državnih funkcionera u Srbiji ima samo predsednik parlamenta.

Takav "tretman" nasledila je od prethodnika i Slavica Đukić Dejanović, o čijoj bezbednosti brinu tri vrsne policajke od kojih je jedna, ni manje ni više, bivša manekenka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<
Da se opredeli za "klasičan muški posao" Sandru Mirković motivisao je otac, takođe policajac, a da obezbeđuje predsednika najvišeg zakonodavnog tela, između ostalog, i to što tu funkciju trenutno obavlja žena.

"Odlično sarađujemo. Ona (Đukić Dejanović) je sjajna žena, iznad svega profesionalna", kratko je Mirković opisala "šeficu", ne želeći da, shodno pravilima službe, otkriva detalje.

Ipak, istakla je da bi svakog ko se nalazi "na čelu" najvišeg zakonodavnog tela u zemlji obezbeđivala "istim žarom", bilo da je u pitanju muškarac ili žena.

"Oduvek sam bila impresionirana tim poslom. Volim ga i zbog toga što je dinamičan", rekla je Tanjugu Mirković (24), koja je podršku za ulazak u policijske vode imala, ne samo od oca, već i od ostalih članova porodice.

Prijatelji i okruženje su takođe pozitivno reagovali, a jači pol je uglavnom iznenađen kada čuje da radi u policiji, koja joj je - opredeljenje za ceo život.

To što se bavi "muškim" pozivom ne vidi kao prepreku da ga obavlja jednako kvalitetno kao i kolege, čiju nesebičnu podršku ima od kako je pre godinu dana došla u Službu obezbeđenja Skupštine Srbije.

"Bez obzira na to što je ovaj posao percipiran kao muški, smatram da ga svaka obučena žena može obavljati jednako dobro. Naravno, svaki početak je težak, ali zahvaljujući podršci kolega i pretpostavljenih veoma brzo sam uspela da savladam sve veštine tog veoma zahtevnog posla", kaže, za sada, mladi policijski narednik.

Mirković navodi da trenutno nema "prevelike" ambicije, da je zadovoljna svojim poslom i da predano i marljivo ovladava svim "tajnama" policijskog zanata.

Ona smatra da odgovoran i zahtevan posao "telohranitelja" ne vidi kao nešto što u budućnosti neće uspeti da spoji sa ulogom supruge i majke, problemu većine žena.

"U životu je najvažnije napraviti balans između privatnog i poslovnog života, što sam do sada i uspevala, zahvaljujući podršci i razumevanju bliskih ljudi. Ne vidim da će biti poteškoća u budućnosti kada budem bila supruga i majka, ali ponavljam - najvažnija je podrška porodice", naglasila je Mirković.

Budući da se opredelila za "grub" posao, morala je da ovlada rukovanjem vatrenim oružjem, ali i borilačkim veštinama, koje je do sada, priznaje, primenjivala samo na bratu. Za godinu dana bavljenja policijskim poslom nije imala prilike za "pokazivanje mišića", što ne znači da ih, kako je "upozorila", u budućnosti neće biti.

Mirkovićeva je istakla da je kroz obuku radila i na poboljšanju komunikacije, u čemu joj je pomoglo i bavljenje manekenstvom, koje je nakon ulaska u policiju u potpunosti potisnula u drugi plan.

"Manekenstvom sam se bavila ranije, pre policijskog posla. Imajući u vidu moje limitirano slobodno vreme, sada sam više fokusirana da ga provedem sa porodicom i prijateljima", rekla je Mirković.

Lepo je da zene u nasoj zemlji osvajaju i zanimanja koja su nekada bila rezervisana samo za muskarce. To je za svaku pohvalu. Mali problem je u tome sto izgleda da mlada dama nema dovoljno iskustva da se bavi obezbedjenjem licnosti na tako visokoj funkciji. Iskustvo od samo godinu dana je pomalo smesno, i mislim da ni muskarci ni zene sa samo godinu dana iskustva ne bi bili pogodni za ovo radno mesto. Jos kada se tome doda da nasa dama jos nije imala prilike za "pokazivanje mišića", stvar postaje cak i opasna. Zasto nije stitila nekog manje vaznog clana vlade dok "uci zanat"? Inace, agencija Tanjug(oslavija) ponovo reklamira vladu. I jedan savet mladoj dami - tudjicu "percipiran" bi trebalo da zameni sa lepom srpskom recju "vidjen", "fokusiran" sa "usresredjen" a "limitiran" sa "ogranicen".

Smatram da ovakva vrsta obezbedjenja predstavlja vise reklamno obezbedjenje i obavestenje i isto tako leo potez Slavice Djukic Dejanovic sto je zaposlila ovu devojku.

Ocigledno da je ova vrsta obezbedjenja potrebna Djukoicevoj, ostalim pojedincima ne mogu pomoci specijalni odredi.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.