Legija pismeno svedoči za Šešelja

Izvor: Blic, 21.Avg.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legija pismeno svedoči za Šešelja

Poseta funkcionera SRS Miloradu Ulemeku Legiji govori o tome da postoji politička pozadina ubistva premijera Đinđića, kaže za „Blic" Rajko Danilović.

- Time počinje da se otkriva ta politička pozadina, ali ne završava se samo s tim - rekao je za „Blic" Danilović.

Posebno odeljenje Okružnog suda potvrdilo je da je, na zahtev SRS, odobrilo članovima te stranke posetu u Centralnom zatvoru Miloradu Ulemeku Legiji u vezi sa odbranom lidera SRS Vojislava >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Šešelja pred Haškim tribunalom. Kako je pisao „Blic", u poseti su bili funkcioneri SRS Vjerica Radeta i Petar Jojić. Portparolka ovog suda Maja Kovačević-Tomić izjavila je da je Ulemek posle posete napisao izjavu koja je sudski overena i biće prosleđena u Hag.

I generalni sekretar SRS Aleksandar Vučić potvrdio je susret radikala sa Legijom, ali je naveo da on neće biti svedok odbrane. Vučić je objasnio da je Legija dao radikalima informacije povodom nekih navoda optužnice.

Advokati porodice Đinđić Rajko Danilović i Srđa Popović i ranije su tvrdili da bivša vlast zataškava priča o pozadini atentata na Đinđića. Danilović je tvrdio da se ništa neće pomaći s mrtve tačke dok se u Srbiji suštinski ne promeni politička scena, za razliku od Popovića koji je smatrao da bi samo izlazak DSS-a iz vlasti suštinski nešto promenio. Danilović je tvrdio da je potrebno ispitati koje su stranke, pojedinci, grupe i centri moći stajali iza pobune i „podsticali da otcepljeni deo MUP-a sruši Vladu Zorana Đinđića koja je rezultirala ubistvom premijera, kao i ulogu obaveštajnih službi". Krajem juna 2007. tadašnji specijalni tužilac Slobodan Radovanović najavio je da je počela istraga o pozadini atentata, ali do sada nisu objavljeni nikakvi zvanični rezultati te istrage.

Podsećamo da je Šešelj pred Tribunalom izjavio da Zvezdan Jovanović, osuđen za ubistvo premijera Đinđića, zaslužuje „slavu Gavrila Principa u srpskoj istoriji". Radikali su više puta za skupštinskom govornicom Zorana Đinđića nazivali „mafijaškim premijerom".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.