Led otvorio filmski festival u Ravnom Selu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2018, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Led" otvorio filmski festival u Ravnom Selu

Projekcijom ruskog blokbastera "Led" i mini-koncertom Lazara Ristovskog, Radoša Bajića, Ljiljane Šćepanović i Snežane Savić sinoć je otvoren filmski festival u Ravnom Selu.

Na igralištu iza izgorelog doma kulture okupilo se hiljadu meštana i njihovih gostiju kako bi prisustvovali otvaranju neobičnog filmskog festivala.

Specijalni gost na večerašnjem otvaranju bio je Miloš Biković, koji igra jednu od glavnih uloga u filmu "Led".

Projekciji ruskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << blokbastera prethodio je mini-koncert u kojem je Lazar Ristovski zajedno sa kolegama sa klase na Fakultetu dramskih umetnosti pevao filmsku muziku.

"Drago mi je da festival drugu godinu zaredom održavamo na mestu gde je nekada bio dom kulture, iako sam čuo od meštana da još uvek nisam sagradio dom kulture, obećavam da će se to uskoro dogoditi. Obezbedili smo novac za projekat, a uskoro ćemo konkurisati na tenderu pokrajinske vlade. Biće ovde novi dom kulture", rekao je Ristovski.

Potom je zajedno sa kolegama sa klase, Radošem Bajićem, Ljiljanom Šćepanović i Snežanom Savić evocirao uspomene iz studentskih dana.

Radoš Bajić rekao je da nije bilo "ljubavisanja" na klasi.

"Mi smo studirali, bili dobre kolege i postali odlični prijatelji", rekao je Radoš Bajić.

"Kan je selo baš kao i Ravno Selo, ali je postao centar filmske industrije zato što se festival tamo održava već decenijama", rekao je glumac Miloš Biković, pred otvaranje filmskog festivala u Ravnom Selu.

Biković je specijalni gost festivala, a projekcija filma "Led", u kojem on igra jednu od glavnih uloga, otvorila je film festival Ravno Selo.

Naš poznati glumac sa izuzetnom karijerom u Rusiji napomenuo je da je njegova dužnost da dođe u mesta kakvo je Ravno Selo, kako bi promovisao kulturu.

"Svuda su ljudi željni kulture, bilo to u Ravnom Selu ili u Parizu. Većina autentičnih autora potiče iz malih mesta kao što je Ravno Selo i sasvim je očekivano da, upravo u tim mestima, promovišu kulturu. U Rusiji, kažu, služim pozorištu, a svaki umetnik treba da služi umetnosti kojom se bavi. To ja činim", rekao je Biković i dodao da se nada da će u nekim žurnalima o početku festivala biti pominjano njegovo ime.

Jednom će neko, posle 50 godina, govoriti da je neki glumac Miloš Biković bio gost na drugom izdanju slavnog filmskog festivala u Ravnom Selu, poručio je Biković.

On je istakao da ga u narednom periodu očekuje mnogo premijera filmova koje je snimio u poslednjih godinu dana.

"Na jesen me očekuje premijera filma 'Južni vetar', zatim početkom sledeće godine takođe premijere ostvaranja 'Balkanska međa' i 'Koma'. Trenutno radim i seriju i film 'Ima posle' i 'To je sve ok", rekao je Biković.

O uspešnom izbegavanju interesovanja javnosti za njegov privatni život, slavni glumac kaže da je sve u pristojnosti.

"Hiljadu puta sam medijima ponovio da ne treba da se interesuju za moj privatni život i većina njih to poštuje - kako sam ja pristojan prema njima, tako su oni pristojni prema meni, na obostrano zadovoljstvo", naglasio je on.

Osnivač Ravno Selo film festivala Lazar Ristovski kazao je da je da će uskoro to mesto dobiti svoj novi Dom kulture.

"Obezbedili smo novac za glavni projekat, nakon toga ide tender za izvođače i nadam se da će Ravno Selo uskoro dobiti novi Dom kulture", ukazao je on.

Govoreći o filmu koji trenutno snima, Ristovski je napomenuo da su velika očekivanja javnosti za ostvarenje koje slika slavnu srpsku vojsku u izazovima Prvog svetskog rata.

"Film će se definitivno zvati Kralj Petar Prvi. Ostalo nam je još mesec i po dana snimanja, a moji apeli za dodatno finansiranje tog projekta za sada nisu urodili plodom. Ponavljam još jednom da nam nedostaje novac ali, kako sam se izvukao iz mnogih zahtevnih situacija u životu, učiniću to i ovaj put" rekao je Ristovski.

Ravno Selo film festival traje do 25 juna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Kan je selo, baš kao i Ravno Selo"

Izvor: B92, 23.Jun.2018

Kan je selo baš kao i Ravno Selo, ali je postao centar filmske industrije zato što se festival tamo održava već decenijama, rekao je Tanjugu glumac Miloš Biković, pred otvaranje filmskog festivala večeras u Ravnom Selu...Biković je specijalni gost festivala, a projekcija filma "Led", u kojem...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.